2012. június 27., szerda

Napi vicces

Ouchlet

Vilmos elkezdett mászni, ezért lassan előkerülhet a járóka, a lakás több pontját pedig potenciális veszélyzónává nyilváníthatjuk. Az én pici fiam most kezdi felfedezni a konnektort és az abban rejlő varázserőt, vagyis előszeretettel pécéz ki magának egyet és teper oda, hogy belenyalhasson belenyúlhasson. Ugyan ezt a megoldást nálunk nem lehet kapni, mindenesetre ha nem 220-on működnénk, biztos beszereznék egypár ilyen vicces darabot, hogy távol tartsam a kíváncsi mancsokat.

2012. június 21., csütörtök

Skandináv oázis

Egy amerikai katonafeleség és hobbi dekoratőr gyerekének szobáját szeretném ma bemutatni. A család folyton úton van, így azt hiszem nem semmi ilyent összehozni pár hét alatt. Az anyuka célkitűzése az volt, hogy a gyakran változó környezetben legyen egy állandó és igazán otthonos pont, egy oázis: a gyerekszoba. Skandináv letisztultság, semmi csicsa, mégis az életkorhoz igazodó tér és természetesen alacsony költségvetés (ami egyáltalán nem látszik), valamint sok ötletes saját készítésű dekoráció. Ezzel kívánok mindenkinek szép hétvégét!




A teljes posztot itt olvashatjátok.

2012. június 19., kedd

DIY: játék sminkkészlet

Bárki, aki hozzám hasonlóan rendelkezik egy négyéves forma lány gyerekkel (vagy aki volt négyéves lány) jól tudja: előbb-utóbb menthetetlenül elérkezik és tornádóként söpör végig a család életén a "királylány" korszak. Nálunk ez kábé egy éve kezdődött, ám hardcore formában úgy fél éve éljük mindennapjainkat rózsaszín és lila ködben. A fázisok a következők voltak: rózsaszín hajgumi és csitt-csatt a hajban. Rózsaszín ÉS lila hajgumi és csatt, plusz hajpánt. Rózsaszín és lila színű ruházat egyszerre (!!!!). Mostanra pedig eljutottunk a mortal combat verzióhoz, ami tetőtől talpig rózsaszín és lila cucc (igen, az ember egy idő után elveszíti az irányítást afelett, hogy a gyereke mit vegyen fel reggelente), rózsaszín-lila csatt és gumikollekció, úgy 10-12 nyaklánc és ugyanennyi karkötő, valamint az én ellopott rúzsom és körömlakkom, mindez megfejelve Vili egyik textilpelenkájából applikált "fátyollal" (mert ugye a királylányoknak elengedhetetlen). Sőt, gyakorlatilag a lányom joghurtot is csak akkor eszi meg, ha rózsaszín. Ha valaki egy kicsit is vizuális típus, gondolom látja maga előtt az összhatást. Igen, a gyerekemen vagy mindenki röhög, ha kimerészkedünk az utcára, vagy engem méregetnek furán. Persze az apjával mi csak tűrünk, a háta mögött bevallom néha mi is mosolygunk rajta kicsit, ám bízva bízunk, hogy már csak pár év és elmúlik. Mindezek ellenére semmiképpen sem szeretnénk elrontani az ő örömét, legfeljebb próbáljuk finoman terelgetni egy szolidabb külalak felé.

Ezt a hosszú bevezetőt csak azért mondtam el, hogy lássátok, napi szintű probléma ebben a témakörben értelmesen elfoglalni a gyereket. Mert én tényleg nem szeretem, ha igazi rúzzsal keni ki magát, egyéb okokból is: összekeni a kanapét, a ruhájából sem jön ki. Nem beszélve arról, ki tudja mi baja lesz tőle, ha lenyalja az ujjáról a körömlakkot. Ám a megoldás váratlanul rám talált. Tök véletlenül egy amerikai blogon botlottam bele egy házilag elkészíthető játék sminkkészlet leírásába, ami biztosan gyerek-és kanapébarát.  A hozzávalók minden átlag női háztartásban fellelhetők (kivéve most pont nálam, mert épp kidobáltam az összes lejárt smink cuccomat:-((. De drága barátnéim most is kisegítettek. A régi szemhéjpúderes dobozokat Dórinak köszönhetem, a körömlakkok pedig az én hűtőmből (igen, én a hűtőben tárolom a körömlakkjaimat) és Meli barátnőm megunt készleteiből származnak. Innen is pusszantom őket a segítségért.



Első lépésben megszabadultam az eredeti szemhéj púderektől és NAGYON alaposan kimostam a sminkes dobozkákat, majd hagytam megszáradni őket. A körömlakkokat felráztam, és hagytam kicsit ülni, hogy a keverő golyócska leszálljon az üveg aljára, mert őt nem szeretnénk kiönteni.




 Ezután következett a móka: óvatosan beleöntögettem a kiválasztott színeket a tégelyekbe. A körömlakk száradás után összemegy, tehát próbáltam pont tele tenni. Nem volt más hátra jött a legrosszabb rész: várni kellett, míg megszárad. Fontos, hogy tényleg teljesen megkössön, különben ott tartunk, ahol nem akartunk, mindent összekenhet a csemete vele. Legjobb, ha legalább két napot pihen, hogy az illata is elpárologjon.



Itt pedig a végeredmény: az igazira megszólalásig hasonlító, mégis teljesen ártalmatlan szemfesték, szájfény és pirosító.

2012. június 14., csütörtök

Napi vicces

Indul a hétvége, nekünk ez a mostani elég sűrű lesz, kerestem hát valami könnyedet mára. Ha a gyerekeim meginnák az üdítőket (szerencsére Hanna a vizet preferálja, Vilinek pedig ez a téma még korai), biztos örülnék, ha lehetne valami ilyesmit kapni nálunk. Az pedig csak hab lenne a tortán, ha valami egészséges, cukormentes lenne benne. Multifunkciós, unaloműzőnek király.
Szép hétvégét mindenkinek!



forrás



2012. június 11., hétfő

Euro '12

Benne vagyunk a fociláz kellős közepében, ezért arra gondoltam csinálok egy szobatervet kis focirajongóknak. Inkább színre mentem, mint klubra, de mindenki behelyettesítheti a kedvenc csapatával. Nekem a kevesebb most is több, ezért nem szórtam tele mindenféle relikviákkal és mütyürökkel, de persze ízlések és pofonok, ha valakinek úgy jobban tetszene, képzelje hozzá.





Ha esik az eső...




Minden kisgyerekes legnagyobb ellensége a rossz időjárás, amikor napokra beszorulunk a négy fal közé. És amikor már minden praktikát, otthon fellelhető játékot, vagy mesefilmet bevetettük, de gyermekünk még mindig halálra unja magát, na akkor előszedhetjük ezt itt. Klasszikus ugróiskola,  A yoox.com-on kapható, de festő szalaggal nem túl nehéz rekonstruálni (én biztos nem venném meg, bár az ötlet szerintem zseniális). Persze a szomszédoknak nem biztos, hogy tetszeni fog, ezért földszinten lakók, családi házasok előnyben.

2012. június 8., péntek

Happy Weekend

Végre megérkezett a nyár, jó hétvégét mindenkinek!!


A zöld szoba

Miután sógoromtól, Gergőtől a múltkori etetőszékes posztomban leírt "a béka-zöld nem az én színem" fél mondatomért kaptam a facebook-on egy fekete pontot (sőt ha jól emlékszem meg is buktam a vizsgán), elérkezettnek láttam az időt, hogy végre készítsek nekik egy hangulattervet a még nem létező gyerekszobájukhoz, természetesen béka-zöldre alapozva, mert ő és Zsuzsi, a sógornőm szeretik ezt a színt. Annyira fellelkesedtem (unatkozó kismama végre csinálhat valamit a pelenkamosáson és a babakocsi tologatáson kívül is), hogy kb. két óra alatt (ja! mert volt két órám, Vilmos ilyen rendes) megvolt az egész és őszintén, minden elfogultság nélkül nekem nagyon tetszik a végeredmény. Szóval Zsuzsi, Gergő, ez most nektek szól, a számlaszámunk pedig tudjátok ;-)) (JUST KIDDIN'!!)




2012. június 5., kedd

Napi nyálcsorgatás





Azt hiszem egy gyerek sincs aki ennek az ágynak a láttán ne jönne lázba és ne akarna azonnal beköltözni egy ilyen szobába. Napi blogolvasásaim alkalmával leltem a Kids Factory nevű holland üzletre, ahol ezeket a csúcs-szuper ágyakat árulják, természetesen kislány és kisfiú változatban is. Mondjuk, akár egy közepes asztalos  is csinál ilyet, látszólag nem tűnik bonyolult szerkezetnek és az eredeti ár (1200 Euro!!) töredékéért megvan.

2012. június 4., hétfő

Etetőszék körkép

Vili lassan fél éves és már nagyban burkolja a főzelékeket. Igazi ínyenc, a krumpli-répa vega kosztról mi három nap után a húsos menükre ugrottunk, mert kikérte magának, hogy ilyesmivel éheztetem.(Lényegében rám köpködte az egészet, majd a maradékot kikotorta szájüregéből rákente a hajára és az enyémre is.Ebből jöttem rá, hogy valami többre vágyik.  Mivel ülni még nem tud, nekem pedig csak két kezem van, egyelőre a fürdető kádjában fogyasztja el királyi ebédjét az étkezőasztalon terpeszkedve, ami elég vicces látvány. Hannától megörökli az etetőszékét, de azért gondoltam szétnézek, négy év alatt, mióta utoljára ezzel a kérdéssel foglalkoztam született-e valamilyen újdonság a piacon.

Ez Hanna etetőszéke (már nem használja, mert feléri az asztalt a székről ). Mi olyan széket kerestünk, ami az étkező asztalhoz tolható, illeszkedik a térbe és sokáig kihasználható. Ezért ezt választottuk: Minui Handysitt, dán tervezés (látszik rajta;-)) és szerintem a tökéletes választás. Nagyjából bármilyen támlás székre feltehető (ergo kis lakásban is megfelelő, ahol nincs hely egy nagy etetőszéket kerülgetni), összecsukható, tehát bárhová magunkkal tudjuk vinni (kicsivel nagyobb, mint egy laptop), több színben kapható és még szép is. Jár hozzá egy ergonomikus párna, ami árpagyönggyel van feltöltve (még egy pluszpont, hiszen felveszi a pici popójának formáját, így extra kényelmes). Ha a gyerkőc már nagyobb, levehető a biztonsági öv, állítható az ülőmagasság, és a párna is mosható (NAGYON FONTOS). Itthon a Vaterán már találkoztam vele egész jó áron, mi Ausztriáig mentünk érte, de ez négy éve volt. 






A divatos Stokke Tripp Trapp. Szerintem ez is egy nagyon szép darab, természetesen szintén skandináv design, ami  most már csrillió színváltozatban, huzattal és kiegészítővel kapható. Állítólag ez a legjobb befektetés, mert évtizedekig használható előbb etető, majd ifjúsági székként, de ezt még senki sem tudta bebizonyítani, mert nem nőtt még fel olyan gyerek ebben az országban, akinek ilyenje van és valószínűleg nem is lesz, mert akinek van 50 ezer forintja egy ilyen darabra(plusz még vagy harminc a kiegészítőkre), az nem feltétlenül azért veszi meg, hogy 20 évig használja, hanem, mert jól néz ki. A németek koppintják, dettó így néz ki az is és még jelentősen nem is olcsóbb, úgyhogy, ha valaki Stokke-ra vágyik, igazit vegyen.




Ezt a székmagasítót a Brendonban találtam, szerintem nagyon vicces, bár ez a béka-zöld nem az én színem. Már a klasszikus etetőszéket kinőtt gyerekeknek találták ki, hogy felérjék a "nagy" asztalt. Ügyes kezű apukák lehet hogy s.k. is tudnak ilyet eszkábálni.


Ezt mondjuk tényleg csak a vicc kedvéért kopiztam be ide. Cube Cardboard a neve és ausztrál. Ha valaki nagyon környezettudatos, ez neki való, bár szerintem egyetlen "zöld" anya sem gondolhatja komolyan, hogy pár hétnél tovább funkcionál. Ugyan elég erős kartonnak néz ki, ám, ha egyszer a főzelék és a gyümölcslé utat tör magának.... Mellesleg elég drága is, potom 50 dollár, viszont legalább nincs gondunk vele, ha már nem kell. Lebomlik.




Általában véve is nagy barátja vagyok a Baby Björn termékeknek és ez az új etetőszékük is nagyon tetszik. Összehajtható, könnyen tisztítható, mert nincsenek benne recék, rések, ahová könnyen bemászik a morzsa és a kajamaradék. Biztonságos, mert körülöleli a gyereket, nem tud belőle kiesni (ez az egyik fóbiám az etetőszékekkel kapcsolatban) és a tálca is levehető, tehát ez is sokáig kihasználható.




Tudom, hogy amikor elkezdem írni ezt a blogot, megfogadtam, hogy csak olyasmiről beszélek ami elérhető, megfizethető, vagy megvalósítható. Ehhez képest sokszor előállok olyasmivel, ami messze nem az, de ...ha van olyan, hogy álom etetőszék, akkor nekem EZ Ő. Ovo High Chair a neve és egy spanyol dizájner team, a CuldeSac tervezte. Mindent megtestesít, amit egy etetőszéknek tudnia kell, gyönyörű és ráadásul később ebből is gyerekszék lesz, ugyanis levehetők a fehér részek a lábakról. Egészen Valenciáig kell mennünk érte és ott is rendelésre gyártják. :-((Brühüühűűűűű.....