2012. december 22., szombat

Karácsony






Idén nem lesz több bejegyzés, kis családommal készülődünk az ünnepekre és már alig várom, hogy meglássam a gyerekek csillogó tekintetét ahogy rácsodálkoznak a fenyőfára és az ajándékokra. Januárban jövök, addig is Békés, boldog Karácsonyt kívánok mindenkinek! Szeressétek egymást!

2012. december 14., péntek

Napi magyar

Ezúttal nem magyar alkotót, képzőművészt szeretnék bemutatni, hanem egy egészen elképesztően szuper kis boltocskát. Gondolom mindenki megfordult már a giga játékboltok valamelyikében és átrágta már magát több száz polcnyi gagyin, mire nagy nehezen megtalálta, amit keresett. És ha véletlenül kérdezni támadt kedve, az eladóknak fogalmuk sem volt a válaszról, csak felolvasták a doboz hátulján lévő leírást, mintha mi nem tudnánk olvasni. Na ez a hely nem ilyen. Itt gyakorlatilag minden egyes játék szép, igényes, hasznos, fejlesztő, vagy kreatív. Mi a férjemmel másfél órát töltöttünk az apró üzlethelyiségben, mert mindent ki akartunk próbálni. Az eladók pedig nagyon kedvesek és profi módon képesek bármiben segíteni, konkrétan minden egyes itt kapható társasjáték szabályát ismerik, tudják, hogy melyik készségfejlesztő mire való és kinek ajánlott, illetve, ha valaki tanácstalan, nem tudja eldönteni mit vegyen, remek tippeket tudnak adni. Az üzlet ugyan Veszprémben van, de működik a webshop, ahol a teljes kínálat megvásárolható. Aki még nem döntötte el mit vegyen csemetéjének karácsonyra, itt biztosan talál valamit.

Kócoska Mesebolt






2012. december 7., péntek

Napi vagány

Ki ne szeretne egy ilyen járgánnyal hasítani a nappaliban? Én biztosan. 


Saab Roadster, 300 Euro, megvásárolható: smallable.com



2012. december 6., csütörtök

2012. december 3., hétfő

Öt perces adventi koszorú

Idén is összedobtam egy adventi koszorút és mivel nagyon kevés időm volt, tényleg kizárólag a pincében és a spájzban fellelt és régóta őrizgetett anyagokból készítettem. A lakás ünnepi színei a fehér, ezüst és az arany, ehhez próbáltam hangolni a stílust. 
A felhasznált anyagok:
  • hungarocell koszorú 
  • pamut csipkeszalag
  • 4 gyertya talppal
  • ajándékkötöző szalag
  • tobozok
Az elkészítés pedig 5 percemet vette igénybe, se ragasztó, se drót, se gombostű nem kellett hozzá. A csipkeszalagot szorosan körbetekertem a koszorún, beleszúrtam a gyertyatartókat, ráültettem a gyertyákat, átkötöttem őket a szalaggal és középen elrendeztem pár tobozt. Komolyan tovább tartott ezt most leírni, mint megcsinálni.