2013. július 26., péntek

Sneak peek...

Félreértés ne essék, még mindig tart a nyaralás, a Balatonnál nincs jobb hely....gyönyörű a víz, isteni a hekk és mesés a belga csokis fagyi....Pár nap múlva jövök, élménybeszámolóval, rengeteg gyönyörű tárggyal és csodás gyerekszobákkal. A mai bejelentkezés apropója pedig, hogy ősszel egy nagyon izgalmas projektbe kezdek, két kisfiú közös szobáját tervezem újra. Már rengeteg ötletem van és rettentően várom, hogy nekiugorjunk a feladatnak. Addig is, egy icipici ízelítő, milyen stílust álmodtam nekik:


Legoman Lego Minifigure Keep Calm And Build On by Bardaron - kids decor - by Etsy
LEGO poszter: Etsy

2013. július 10., szerda

Holiday

Hanna szobája ma nyaralni megy, augusztusban jövök újra, addig is sziasztok! 

....és nem, ezek sajnos nem az én lábaim....


summertime
Kép: Pinterest



2013. július 9., kedd

Majomparádé

Mandarin és barna színek keverednek ebben a bájos, nyugalmat és harmóniát árasztó szobában, mely nemtől független. Dizájn bútorok és ez a vagány, majmos tapéta teszi kerekké a stílust.




2013. július 8., hétfő

Napi dizájn

Mai dizájn tárgyam ez a szuper utazóággyá alakítható pelenkázótáska. A képek alapján 6-7 hónapos korig simán belefér a baba. A skandináv dizájn ismét megmutatja mire képes, praktikus és még jól is néz ki. Norvégiából rendelhető. 


Such a boring thing to pin, but its kinda genius, too.

RO855000.jpg 650×650 pixels

Képek: RollAbout AB @ www.travelheroes.no

2013. július 5., péntek

Gyerekkórház másképp

A londoni Royal London Hospital gyerekosztályán különleges enteriőrben gyógyulhatnak a kis betegek. A gigantikus méretű nappali szoba tele van interaktív játékkal és az egész tér arra vár, hogy a gyerekek felfedezzék. A színes, mégis letisztult dizájn, a gazadag részletek mind-mind a képzelőerő beindítását szolgálják, ezért inkább tűnik hatalmas játszóháznak, mint kórháznak a hely. Így pedig a gyógyulás is könnyebben megy. Remélem mi soha nem tapasztaljuk meg, milyen, amikor a gyerekeink olyan betegek, hogy kórházba kerüljenek, de felteszem a nagy költői kérdést: nálunk miért nem lehet hasonló ötlettel találkozni az egészségügyi intézményekben? Mert a három méter magasságba, jól a gyerek látószöge felé pingált halak és krokodilok nem biztos, hogy megnyugtatják az amúgy is kiszolgáltatott betegeket. Amíg pedig itthon is lesznek hasonló kreatív és innovatív szakemberek, akik ilyen tereket terveznek, gyönyörködjünk az angol példában. 








Royal London Hospital kids play space

Royal London Hospital kids play space

Forrás: The Guardian
Képek: Creative Review

2013. július 4., csütörtök

Menta nagylányszoba

Ez a mai nagylányszoba ismét egy jó példa arra, hogy nem kell méregdrága bútor ahhoz, hogy csinos, egyedi gyerekszobát tervezzünk, csak néhány jól megválasztott kiegészítő, egy-két jól eltalált szín és kész. A menta idény nyáron nagy sláger, de szerintem egy gyerekszobában több évig is megállja a helyét, a szürkével pedig nagyon jó kombináció. 






Képek: Little Liberty

2013. július 3., szerda

Napi vicces

Ti is játszottatok árnyjátékot gyerekkorotokban? Én esténként, amikor még nem kellett lekapcsolni a lámpát,  sokszor röptettem képzeletbeli sasokat és ugrattam nyulakat elalvás előtt. Egy brit cég viszont megspórolta a fáradságot, egy egész hadseregnyi állatot rajzolt tapétára, így, ha valakinek nem jut eszébe, hogyan kell mondjuk farkast csinálni, puskázhat a falról. Több színben is kapható.




2013. július 1., hétfő

Nagyon fiúszobák

Ma olyan szobákat hoztam, amikre, ha ránézünk, kapásból meg tudjuk mondani: itt bizony egy kisfiú lakik. De mitől is "fiús" egy gyerekszoba? Egyrészt színeiben hordozza a férfi nemmel társított árnyalatokat, másrészt a benne lévő tárgyak, játékok sugallják ezt. Ha belegondolunk, ezek mind klisék, de szerintem mindannyian "bedőlünk" a vizuális élménynek. 


nagyon fiúszoba

nagyon fiúszoba

Little Liberty

very boyish rooms