2013. október 29., kedd

Eklektikus fiúszoba

A tegnapi kislányszoba után, ma jöjjön a tesó birodalma. Az anyuka ide modernebb vonalvezetésű, de teljesen klasszikus gyerekágyat álmodott, a színek is intenzívebbek és élénkebbek. Dizájn bútorok és vintage darabok élnek itt tökéletes összhangban egymással. Igazán vidám, barátságos az összhatás.






2013. október 28., hétfő

Vintage kislányszoba

Ma egy Utah-i családnál jártam szobanézőben (persze nem igaziból, csak úgy virtuálisan) és először a kislány birodalmába kukkantok be. Az ágyat mindkét gyerek szobájában az anyuka tervezte és hozzá a piros egy nagyon kellemes árnyalatát választotta. Az egész szoba bájos, hangulatos lett tőle. Holnap megmutatom a testvére birodalmát is.





2013. október 24., csütörtök

Napi dizájn: Groovy Magnets

Nem titok: tavasszal indul a nagy gyerekszoba átalakítás, Vilinek új ágy kell, meg amúgy is, mivel koedukált szobáról van szó, egyelőre túl lányosnak gondolom, így elkél egy kis facelift. Már el is kezdtem ötletelni, nagyjából körvonalazódik, mit is szeretnék én, és mit is szeretnének ők. Egy biztos, EZ a tuti mágneses tapéta ott lesz a falukon. A Groovy Magnets termékei hiánypótlóak a piacon. Egyrészt gyönyörű a dizájn, másrészt pont olyanoknak találták ki, mint én, akik nem kedvelik a táblafestéket a szobában. Viszont a kollekcióban létezik festhető verzió is, tehát a fal színével megegyező is lehet. Persze, ha valaki a hagyományos, feketét kedveli, nekik is kitaláltak sok klassz formát.








Képek: Groovy Magnets



2013. október 23., szerda

Minimál gyerekszoba

Sokan kedvelik a minimál stílust (bár szerintem majdnem annyian félre is értelmezik, és minimálnak hiszik a  modern stílust, pedig a kettő nem ugyan az), de bevállalnánk-e a gyerekszobában is? Íme néhány példa, hogyan lehet ezt csinálni:

.

minimal kid's room

minimalist kids room

Bambi in pixel

gray kids room

Képek: Ideas to steal, IdealWohnen, Pinterest


2013. október 20., vasárnap

A csillagszoba

A Sissy + Marley nem tud mellélőni. Bár gyerekszobáik eléggé egy sémára hajaznak, ezer közül is felismerhetőek, ugyan azokat a dizájner bútorokat és kiegészítőket lehet felfedezni mindegyiknél, mégis egytől-egyig gyönyörűek, kifinomultak és nagyon divatosak. Ez a mai, a csillagos tapétával nekem különösen tetszik (ami egyébként az új, saját tapétakollekciójuk egyik darabja). A szürke univerzális szín, jó alap a kislányos rózsaszín és a kisfiús kiegészítőkhöz is. Mesés.

Marissa

Marissa

Marissa

Marissa

Marissa

2013. október 16., szerda

Napi dizájn

Arne Jacobsen a 20. század egyik legnagyobb tervezője, bútorai bármelyik otthon ékességei lehetnek. Ezeknek a  bútoroknak a gyerekeknek szánt mini változatai is gyönyörűen mutatnak egy gyerekszobában. Viszont, ha épp babaházat keresünk és szeretjük a dizájnt, ennek a Jacobsen darabnak a láttán biztos csorogni kezd a nyálunk. Legalább is az enyém nagyon....

Arne Jacobsen House for kids

2013. október 14., hétfő

Little Cabari

Két francia anyuka alapította a Little Cabari-t, mely különleges, kézzel készített, egyedi gyerekbútorokat, kiegészítőket és textileket készít. Időtlen stílus, finom, klasszikus minták jellemzik a kollekciót, ami bármelyik korosztály számára egyediséget és egy kis luxust csempészhet a gyerekszobába.







2013. október 10., csütörtök

Starry Light

Farkas Anna grafikus és Batisz Miklós belsőépítész közös munkája a Starry Light lámpa. Az eredetileg a 2011-es 2500 Watt kiállításra tervezett műalkotás egy közel egyéves fejlesztés eredménye. 
A mennyezeti lámpák kézzel készülnek, több színben megrendelhetőek és többféle csillagállás közül választhatunk, de akár egyedileg, egy számunkra fontos dátum alapján is elkészítik nekünk. Ami pedig zseniális benne, hogy egyrészt lefelé világítanak és rendeltetés szerűen direkt fényt sugároznak, felfelé viszont az adott csillagképet vetítik a falra. Így, ha bírja a pénztárcánk az ezer eurós árcédulát, az Esthajnal csillag tényleg egy karnyújtásnyira lesz tőlünk. 




This image is for illustration only.



2013. október 8., kedd

Napi ötlet

Szuper ötletes ez a kádra erősíthető szőnyeg-tároló kombináció. Nincs többé foltos térdkalács és fel-le ugrálás a szappanért. Minden egy helyen, kényelmes és a fürdés végeztével egyszerűen felpattintható.


Genius! Bath organizer with padding for knees and elbows.

Kapható: www.lillianvernon.com

Loft fiúszoba New York

Egy 13. utcai loftlakás gyerekszobáját hoztam ma, részben azért, hogy megmutassam, hogyan lehet egy nagyon modern környezetben is elhelyezni a tegnapi trófeákat, plusz gyönyörű az egyedi készítésű ágy-szekrény kombináció és ha valaki jól figyel, még egy Lego dekorációt is felfedezhet. Amúgy az egész lakás pazar, ha valakit érdekel,érdemes egy virtuális sétát tenni benne.


13th Street Loft


2013. október 7., hétfő

Állati fejek

A legelső bejegyzéseim egyike arról a bizonyos agancs mániáról szólt, aztán megmutattam azt is, hogyan dekoráltam Vilmos apró, átmeneti szobáját egy plüss Butlers-es trófeával. Még mindig oda vagyok érte és amíg csak lehet megtartjuk gyerekszoba-dekorációnak. Kicsit körülnéztem, milyen más verziók kaphatók még, ha valakinek megtetszett az ötlet:


Halali antilop trófea 32x40x60cm
A Butlersben sok plüss figura közül választhatunk.


Day of the Dead Deer Faux Taxidermy
Faux Deer Head - The MINI Agnes - Seafoam Green W/ Silver Glitter Antlers Resin Deer Head- Stag Resin White Faux Taxidermy
heads & horns: chic faux taxidermy Shop them here: http://www.etsy.com/shop/WhiteFauxTaxidermy
by Cardboard Safari on Etsy
Kedvenceim az Etsy-ről.

faux taxidermy deer head
Vidám, virágos verzió a Fab-en.

Savannah Story Bust, Fox #anthropologie
anthropologie
Csinos papírmasé állatok az Anthropologie-tól.

Képek: Butlers, Etsy, Fab, Anthropologie


2013. október 3., csütörtök

Őszi ajtódísz DIY

Ezt az őszi koszorút két éve tervezem, hogy elkészítem, az ihletet pedig egy Pinterest-en talált hasonló ajtódísz adta. És hogy miért itt, a blogon? Mert gyerekekkel is vidáman elkészíthető, ám, ha nem akarunk nyilvánosan szétmarcangolni egy könyvet, lehet akár színes papírból, vagy őszi falevelekből is. Egyedül a ragasztás felnőtt meló, azt SOHA ne hagyjuk, hogy kisgyerek csinálja, mert a ragasztópisztoly iszonyú forró és balesetveszélyes. Az én "áldozatom" egy francia nyelvű A Romlás Virágai kötet és azért ő, mert 1. nem tudok franciául és fogalmam sincs hogy került hozzánk, és 2. már amúgy is szinte szétporladtak a lapjai. Vagyis, ha úgy nézzük, nem tettem tönkre, csak átalakítottam (és persze ezt Hannának is elmagyaráztam, nehogy  este a Benedek Elekekre is rátámadjon....).
Ezekre volt szükségem:

  • 1 db régi könyv
  • 1 hungarocell koszorú alap
  • ragasztópisztoly


 ...félúton



A lapokat kitéptem és lazán feltekerve az alapra ragasztgattam, így haladtam körbe-körbe, amíg el nem értem a kívánt sűrűséget. Próbáljátok ki ti is és írjátok meg hogy sikerült:-)

2013. október 2., szerda

Hinta a lakásban

Úgy néz ki idén kimarad a vénasszonyok nyara, helyette egyre rosszabb az idő, így az ember már nem szívesen viszi hintázni, játszóterezni a kicsiket. Ha a család beszorul a lakásba és van hely a mozgásra és nem utolsó sorban hajlandóság a plafon/ajtófélfa megfúrására, egy benti hinta hosszú ideig elszórakoztatja a gyerkőcöket. Íme néhány klassz megoldás:


indoor swing

indoor swing

mommo design - Indoor Swings

Nordic Kids Bedroom with an Indoor Swing

indoor swing

indoor swing

indoor swing

Még több hintáról olvashattok a PöttyösLabdán!

Képek: Pinterest