2013. november 29., péntek

Szoba az űrben

Nagyon egyedi és kedves a mai gyerekszobám, tele sok-sok DIY részlettel. Az inspiráció és alapötlet a bolygók és csillagok megjelenítése volt, a naprendszer a falon például hímzőrámákból és fehér festékből állt össze. A sötétkék és a napsárga nagyon feldobják az egész teret, a szürke fal pedig tökéletes háttér a csinos részletek kiemelésére. Mesés hétvégét kívánok mindenkinek :-)!


nursery_2

nursery_5

nursery_6

nursery_7

nursery_4

2013. november 28., csütörtök

Patternology

Megérkezett a  Mamas&Papas legújabb gyerekszoba kiegészítő kollekciója, a Patternology. Egyszerűen odavagyok a geometrikus és a csillagmintákért, a vagány, élénk színekért és hogy teljesen uniszex, kislány és kisfiú szobában egyaránt mesésen mutat. A kollekció darabjai között találtok plédeket, paplanokat, falimatricát, lámpákat és a kiságyba való kiegészítőket: fejvédőt, lepedőt és díszpárnát. Az enteriőr család ihlette moodboard-ot pedig megnézhetitek itt.













Képek: Mamas&Papas

2013. november 25., hétfő

Gotham City tapéta

Alapvetően, valószínűleg, mert nem vagyok fiú, Batman, Pókember és én nem vagyunk jóban, főleg, ha mondjuk gyerekruháról és gyerekszoba kiegészítőről van szó. De ez a Gotham City-s tapéta annyira, de annyira vagány, hogy akár el tudnám képzelni a fiam szobájában. És még tetszene is...


GOTHAM CITY Wallpaper 1

GOTHAM CITY Wallpaper 1

GOTHAM CITY Wallpaper 1

2013. november 21., csütörtök

Napi dizájn

Franta Ági kartonlámpái óta tudom, hogy milyen komplex és időigényes tervezői munka egy-egy papírból készült térbeli forma megalkotása. Nos, ezek a karton macik és orrszarvúk előre ki vannak vágva, tehát a munka izzasztóbb részét már elvégezte helyettünk az Assembli, holland cég, nekünk csak kattintgatni kell párat (amíg megvesszük a neten), majd, ha megérkezett a csomag, a kapott instrukcióknak megfelelően összeállíthatjuk a dizájnos trófeánkat. Ja, és az oldalukon most a karácsonyfa és a repülő ingyen letölthető!






2013. november 18., hétfő

Klasszikusok miniben



Dizájn bútort venni jó. A jó dizájn nem csak funkcionálisan tökéletes, de olyan, mint egy műalkotás. Jó ránézni, jó végigsimítani rajta a kezünket. Jó, hogy van. A nagy klasszikusok mini változatai a gyerekszobát is feldobják amellett, hogy már idejekorán a kicsik esztétikája, szépérzéke, stílusa is fejleszthető, ha ilyen gyönyörű tárgyakkal vesszük őket körül. Íme a nagyok között is a legnagyobbak:


Thonet kids
mini Thonet

yellow bertoia
Bertoia sárgában

Stackable #children 's #chair MOUETTE by Tolix Steel Design | #design Xavier Pauchard #kid
mini Tolix

Arne Jacobsen
Arne Jacobsen mini Hangyái

acapulco kids
kedvenc Acapulcom

Jacobsen Swing
Jacobsen székből hinta

red accent - Eames rocking chair
Eames RAR

Eames Kids
Eames elefántjai

wishbone chair for kids room
Hans J. Wegner Herringbone széke színesben

Még több dizájn gyerekbútorról olvashattok a Pöttyöslabdán!

Képek: Pinterest

2013. november 13., szerda

Napi ötlet

Találtam egy szuper ötletet arra, hogyan tudunk feldobni, "átalakítani" egy sima, egyszerű ruhásszekrényt (jelen esetben egy Ikea Pax gardróbot). Mindössze egy kis festék, vagy akár filctoll is elég, hogy az unalmas kocka egy királylányos, barokkosan elegáns darabbá lényegüljön.


Pax decorado ~ Piratas de Ikea

2013. november 12., kedd

Gyerekszoba egy jó ügyért

Nem szoktam ilyen, előtte-utána típusú szobákat bemutatni itt, a blogon, de ennek a szobának a története annyira megható volt, hogy muszáj megosztanom veletek, ráadásul a végeredmény is egy kedves, egyedi enteriőr lett, sok-sok ötletes megoldással. A tervezésben és kivitelezésben pedig egy blogger segített. A házaspár, akiknek az egyik gyereke kapja majd ezt a szobát, tíz év hiábavaló próbálkozás után úgy döntött, örökbe fogadnak egy babát, ám mindjárt három lett belőle, mert a pici két testvérét is magukhoz vették. Az egyikőjüknek a vendégszobát alakították át, aminek talán a legjobb része a falra rajzolt (!) minta, amit egy írásvetítő és egy már nem kapható Ikeás anyag segítségével készítettek el. A fekete-fehér kiegészítők jól harmonizálnak a színes ággyal, a fehér komód és a fotel pedig elegánssá, időtlenné teszik a teret. Bárcsak minden mese ilyen happy end-del végződne...












2013. november 10., vasárnap

Little Hands

Egy portugál illusztrátor páros áll a  Little Hands nevű cég mögött, profiljuk pedig, hogy meseszép falfestményeket kreálnak gyerekszobákba. A megrendelő ötletei, kívánságai szerint elkészítik tapétára a képet, olyan méretben, ami pontosan passzol majd az adott falszakaszra. A blogukon meg lehet nézni a szebbnél szebb darabokat, én most az én kedvenceimet válogattam ki nektek.










2013. november 6., szerda

Luke szobája

Mai gyerekszobám is egy klasszikus, stílusos dizájn, finom, pasztell színekkel. A fa színe szépen mutat a szürke fallal, az egész szoba hangulata nagyon meghitt, nyugodt, meleg lett tőle. Sokan félnek a szürke színtől, pedig millió árnyalata van és remek alap bármilyen stílushoz. Az egyetlen bibi nekem ezzel a szobával kapcsolatban a padlószőnyeg (én nem raknám kicsi gyerek szobájába), de az angolszász kultúrában ez megszokottabb, mint nálunk. 


5271368e697ab01c64001dc0._w.540_s.fit_


5271368e697ab01c64001dc0._w.540_s.fit_

5271368e697ab01c64001dc0._w.540_s.fit_

5271368e697ab01c64001dc0._w.540_s.fit_

5271368e697ab01c64001dc0._w.540_s.fit_

5271368e697ab01c64001dc0._w.540_s.fit_

5271368e697ab01c64001dc0._w.540_s.fit_



2013. november 5., kedd

Harlequin

A nagy hagyományokkal rendelkező angol Harlequin cég eddig tapétagyártóként volt ismert, ám az utóbbi években meghatározó szereplője lett a luxus textilpiacnak is. Nem véletlen, hiszen a klasszikus stílus, a finom elegancia, az izgalmas textúrák mindig aktuálisak, az időtálló dizájn és a magas minőség pedig egyre több embernél elvárás, amikor berendez, megtervez, vagy terveztet egy enteriőrt, gyerekszobát. 
Gyerekszobába illő kollekciójukból itt van néhány, szerintem nagyon szép és különleges darab.